Home

 •   
       

 • Comunicat de presa (Bucuresti, 7 aprilie 2023)

  17 noi companii au intrat in luna martie 2023 pe pietele administrate OPCOM si in cadrul Mecanismului de achizitie centralizata de energie electrica (MACEE), CTP SOLAR S.R.L. (PZU), AZOMURES S.A. (PZU, PI), PREMIER ENERGY TRADING S.R.L. (PZU, PI), B&D WORLD TRADING S.R.L. (PZU, PI), ALIVE CAPITAL S.A. (PCE-ESRE-CV), ALIVE CAPITAL S.A. - entitate agregata (PCE-ESRE-CV), RESTART ENERGY ONE S.A. (PI), BETA ENERGIE REGENERABILA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), MANDARAX TRADE S.R.L. (PZU-GN), RULMENTI S.A. (MACEE), INSTITUTUL DE STUDII SI PROIECTARI HIDROENERGETICE-ISPH S.A. (PCE-ESRE-CV),  RESTART ENERGY TRADING S.R.L. (PI), HIDRO CLEAR FAGARAS S.R.L. (PCE-ESRE-CV), HIDRO CLEAR S.R.L. (PCE-ESRE-CV), TREMALZO S.R.L. (PZU, PI), VIENNA ENERGY FORTA NATURALA S.R.L. (PCV) si HS TIMBER PRODUCTIONS SEBES S.R.L. (PZU).

  La sfarsitul lunii martie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 286 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 146 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 136 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 121 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 80 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 13 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) figurau 14 participanti, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 168 de participanti.

  La 31 martie, 71 de participanti erau inscrisi la Mecanismul de Achizitie Centralizata de Energie Electrica.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 877 de participanti la 31 martie.

  La sfarsitul lunii martie, 22 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 19 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 16 participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 21 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 19 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 31 martie.

  *****

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ  7.4.2023 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  15/04/2024
  16/05/2024
  15/05/2024
  07/05/2024
  02/05/2024
  24/04/2024
  23/04/2024
  01/04/2024