Home

 •   
       

 • Comunicat de presa (Bucuresti, 7 noiembrie 2022)

  16 noi companii au intrat in luna octombrie 2022 pe pietele administrate OPCOM, WISE ENERGY SOLUTIONS S.R.L. (PZU), SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPATIILOR IN ENERGIE S.A. (PZU), ATTICKI DEVELOPMENT & CONSTRUCT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), VRISH PRO INVESTMENTS S.R.L. (PCE-ESRE-CV), IRINI PROPERTIES S.R.L. (PCE-ESRE-CV), AMBRO S.A. (PCV), EA_NEXT ENERGY PARTNERS S.R.L. (PCE-ESRE-CV), NRX WIND S.R.L. (PCV), AREA ENERGY SOLAR S.R.L. (PZU), SOCIETATEA ELECTROCENTRALE CRAIOVA S.A. (PZU), ENERGOCOM S.A. - CHISINAU - SUCURSALA OTOPENI (PZU, PI), CONARG REAL ESTATE S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ASIST PRODUCTION HYGRO S.R.L. (PCE-ESRE-CV), TRANSENERGO MICROHIDRO S.R.L. (PCV), NEXT ENERGY PARTNERS S.R.L. (PCE-ESRE-CV) si ENEX S.R.L. (PCE-ESRE-CV).

  La sfarsitul lunii octombrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 345 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 151 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 177 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 184 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 86 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 15 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) figurau 13 participanti, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 165 de participanti.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 909 participanti la 31 octombrie.

  La sfarsitul lunii octombrie, 24 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 20 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 17 participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 22 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 20 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 31 octombrie.

  *****

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ  7.11.2022 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  18/06/2024
  17/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024
  06/06/2024
  03/06/2024
  31/05/2024
  29/05/2024