Home

 •   
       

 • Invitație
  Core Flow-Based Day-Ahead Market Coupling Seminar online de pregătire operațională

  Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga, Viena, Varșovia, Zagreb
  09 02 2022

  Părțile implicate în Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri în regiunea Core (Core FB MC) invită participanții la piață la un seminar online de prezentare a modului în care se vor modifica procesele operaționale.

  Seminarul va avea loc pe 23 martie 2022, între orele 09:30 și 12:00 CET. Dacă doriți să participați, vă rugăm să vă înregistrați la următorul link: https://www.magnus.nl/en/core-flow-based-day-ahead-market-coupling-operational- readiness-webinar/

  Agenda seminarului:

   

  MIERCURI 23 martie 2022
  09.00-12.00

   

   

   

  9:30

  INTRODUCERE

  9:45

  PRINCIPALELE MODIFICĂRI INTRODUSE DE CORE FB MC

  • Noua topologie Core și trecerea de la intuitiv la simplu
  • Introducerea drepturilor financiare de transport (FTR)

  10:15

  Sesiune de intrebări și răspunsuri

  10:30

  MODIFICĂRI ÎN PROCESELE DE DECUPLARE

  • Soluția de ultimă instanță în cazul decuplării unei singure zone de ofertare Core
  • Noile termene de decuplare SDAC

  10:50

  Sesiune de intrebări și răspunsuri

  11:00

  REVENIREA CORE

  11:10

  Sesiune de intrebări și răspunsuri

  11:20

  Inchidere


  Lansarea proiectului de cuplare a pieței pentru ziua următoare este preconizată pentru data de 20 aprilie 2022 (tranzacționare pentru livrare pe 21 aprilie). Aceasta va marca trecerea la o licitație unică pentru piața pentru ziua următoare in regiunea Core, pe baza metodologiei pe bază de fluxuri. Acest lucru permite o optimizare la nivel regional a alocării capacității pentru orizontul de timp pentru ziua următoare. În prezent, proiectul se află în faza testelor de integrare comune. Decizia oficială de lansare va fi luată cu câteva săptămâni înainte.

  *******

  Canalele de comunicare

  Participanții la piață care doresc să urmărească mai îndeaproape dezvoltarea proiectului sunt invitați să se alăture Grupului consultativ Core (CCG) prin trimiterea unui e-mail la CoreCG@magnus.nl. Participanții la Grupul Consultativ Core vor primi periodic informații și invitații la teleconferințe și întâlniri.

  Alături de CCG este disponibil în prezent un forum de Întrebări & Răspunsuri pentru proiectul Core FB MC. Forumul este disponibil în secțiunea Core FB MC de pe website-ul JAO, respectiv www.jao.eu. Părțile proiectului invită toți participanții la piață să utilizeze acest forum pentru întrebările lor.

  Despre proiectul cuplării a pieței pentru ziua următoare pe bază de fluxuri în Regiunea de calcul a capacității Core (Core CCR)

  Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune de calcul al capacității Core (Core CCR) în cadrul proiectului Cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

  Integrarea pieței este esențială pentru tranziția energetică

  Tranziția energetică către o aprovizionare cu energie electrică fără emisii de dioxid de carbon este o provocare europeană care necesită utilizarea în totalitate a sistemului european de energie electrică. Aprovizionarea dependentă de condițiile meteorologice și creșterea răspunsului cererii vor duce la o utilizare diferită și mai intensă a rețelei. Proiectul de integrare a pieței Core își propune să creeze premisele operaționale pentru a optimiza utilizarea sistemului dintr-o perspectivă regională și pentru a transforma piața unică europeană într-o realitate

  *******

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro

  Invitație 15.02.2022 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  16/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024