Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  12 noi companii au intrat in luna noiembrie 2020 pe pietele administrate OPCOM, NORD SOLAR DOBA S.R.L.- entitate agregata (PZU), DACIA ENERGY SOLUTIONS S.R.L. (PZU, PCCB-NC), ENERGY GRID S.R.L. (PCCB-NC), GADOVIA CONSULTING S.R.L. (PCV, PZU, PCE-ESRE-CV), RULMENTI S.A. (PCE-ESRE-CV, PI, PCCB-NC), ENEX S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA S.A. (PCCB-LE-flex), BIO VOLT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), C.E.T. ARAD S.A. (PCCB-NC), KELAVENT CHARLIE S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), KELAVENT ECHO S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV) si WINDFARM MV I S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV).

  La sfarsitul lunii noiembrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 368 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 158 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 239 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 209 participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 90 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 18 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 141 de participanti.
  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 941 de participanti la 30 noiembrie.

  La sfarsitul lunii noiembrie, 34 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 27 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 22 de participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 30 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 26 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 30 noiembrie.

   

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 7.12.2020 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  17/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024