Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  25 de noi companii au intrat in luna octombrie 2020 pe pietele administrate OPCOM, MAZARINE ENERGY ROMANIA S.R.L. (PI), NRX WIND S.R.L. (PZU), GENERAL CONCRETE CERNAVODA S.R.L. (PCCB-NC), RESTART ENERGY ONE S.R.L. (PCE-ESRE-CV), OMV PETROM S.A. (PPF-TL), ENERGOVIA EOOD (PI), RENOVATIO TRADING S.R.L. (PI), BIO ELECTRICA TRANSILVANIA S.R.L. (PI), CDI CLEAN ENERGY S.R.L. (PCCB-NC), AMV SOLAR S.R.L. (PI), LUMINA SOLAR S.R.L. (PI), GREENLIGHT SOLUTIONS S.R.L. (PCCB-NC), ELEKTRA GREEN POWER S.R.L. (PCCB-NC), ELEKTRA WIND POWER S.R.L. (PCCB-NC), IDRODUE S.R.L. (PCCB-LE-flex, PCE-ESRE-CV), IMPERIAL DEVELOPMENT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), BEPCO S.R.L. (PCE-ESRE-CV), IDROSEI S.R.L. (PCE-ESRE-CV), BLUE LINE ENERGY S.R.L. (PCCB-NC), TRANSFORMER ENERGY SUPPLY S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ALPIQ ENERGY SE (PZU, PC-OTC), MONSSON TRADING S.R.L.- entitate agregata (PZU, PI, PCCB-LE-flex, PCE-ESRE-CV), OLREROM DELTA S.R.L. (PCV), ADERRO G.P. ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV) si BALKAN PHOTO ENERGIA S.R.L. (PCCB-LE-flex, PCE-ESRE-CV).

  La sfarsitul lunii octombrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 365 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 157 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 239 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 203 participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 90 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 19 participanti, la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 134 de participanti.
  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 943 de participanti la 31 octombrie.

  La sfarsitul lunii octombrie, 34 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 27 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 22 de participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 30 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 26 de participanti. La Piata produselor flexibile pe termen mediu si lung de gaze naturale (PPF-TL) era inregistrat un participant la 31 octombrie.

   

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 5.11.2020 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  17/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024