Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  (Bucuresti, 8 aprilie 2020)

  Astăzi, toate părțile SDAC (Cuplarea unică a piețelor pentru ziua următoare) și SIDC (Cuplarea unică a piețelor intrazilnice) au făcut următorul anunț referitor la situația fără precedent cu privire la impactul pandemiei COVID-19: 

  Pandemia COVID 19 - OPEED-urile și OTS-urile asigură cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice

  Oamenii și afacerile se confruntă cu o situație fără precedent cu privire la impactul pandemiei COVID-19 asupra vieții in întreaga lume.

  Prioritatea zero pentru OPEED-uri și OTS-uri este aceea de a proteja sănătatea personalului lor, asigurând, în același timp, continuitatea tuturor operațiunilor în cadrul cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC) și a piețelor intrazilnice (SIDC).

  În ceea ce privește cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice, au fost adoptate mai multe măsuri pentru a asigura stabilitatea operațiunilor. Acestea includ separarea fizică în cadrul echipelor operative respective și asigurarea posibilității ca OPEED-urile să ruleze sesiunile de licitație pe piața pentru ziua următoare și intrazilnică de la distanță. Mai multe părți SDAC și SIDC au decis să stopeze modificările în mediul de producție. Pentru detalii cu privire la aceste măsuri, vă rugăm să contactați fiecare OTS și OPEED individual.

  Deși situația pandemiei COVID-19 se schimbă de la o zi la alta, SDAC și SIDC nu se așteaptă la un impact semnificativ asupra capacităților proprii de a opera piețele cuplate relevante, respectiv piața pentru ziua următoare și piața intrazilnică în circumstanțele actuale.

   

  Comunicarea „Pandemia COVID 19 - OPEED-urile și OTS-urile asigură cuplarea piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice”  poate fi gasită și pe website-urile Comitetului OPEED (www.nemo-committee.eu ) și ENTSO-E (www.entsoe.eu ).


   

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 8.4.2020 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  16/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024