Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  (București, 8 ianuarie 2020)

  24 de noi companii au intrat in luna decembrie 2019 pe pietele administrate OPCOM, IMAM SOLE E VENTO S.R.L. (PCCB-NC), PLUS ENERGY POINT S.R.L. (PZU-GN, PI-GN, PCGN), ELECTROMAGNETICA S.A. (PCE-ESRE-CV), P.C. MANAGEMENT & CONSULTING S.R.L. (PCE-ESRE-CV), IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), LJG GREEN SOURCE ENERGY BETA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), LJG GREEN SOURCE ENERGY GAMMA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), THREE PHARM S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ECOENERGIA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ENERGY DISTRIBUTION SERVICES S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ASTRO GREEN ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SIMICO PROD FACTORY S.R.L. (PCCB-LE, PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), BLUE SAND INVESTMENT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ELNET INSTAL S.R.L. (PC-OTC), GPSB SOLARIS 48 S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), ENERGY GRID S.R.L. (PZU, PI, PCCB-NC), ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L. (PCCB-NC), MW GREEN POWER EXPORT S.A. (PCE-ESRE-CV), GREEN VISION SEVEN S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ALLIANSO ENERGIZE PROJECT TWO S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ALLIANSO ENERGY SOLARSTRINGS ONE S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ADD SOLAR ENERGY S.R.L. (PZU), SKYBASE ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV) si RESTART ENERGY ONE S.R.L. (PCV).

  La sfarsitul lunii decembrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 381 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 149 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE erau inregistrati 264 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 187 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 99 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 22 de participanti, Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 71 de participanti.
  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 941 de participanti la 31 decembrie.

  La sfarsitul lunii decembrie, 32 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale, 30 de participanti erau inregistrati la Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN), iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 26 de participanti.

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT pentru mai mult de 460 de companii active pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 8.1.2020 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  16/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024