Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  (București, 07 noiembrie 2019)

  32 de noi companii au intrat in luna octombrie 2019 pe pietele administrate OPCOM, ELECTROCARBON S.A. (PCE-ESRE-CV), ENTREX SERVICES S.R.L. (PCE-ESRE-CV, PCV), DONAU CHEM S.R.L. (PCCB-LE, PCV), ELECTRICA FURNIZARE S.A. (PCE-ESRE-CV), ELEKTRA GREEN POWER S.R.L. (PCCB-NC), ELEKTRA WIND POWER S.R.L. (PCCB-NC), VEOLIA ENERGIE ROMANIA S.A. (PCE-ESRE-CV), BLUE LINE ENERGY S.R.L. (PCCB-NC), ELSID S.A. (PCE-ESRE-CV), C.E.T. ARAD S.A. (PCCB-LE), EYE MALL S.A. (PCE-ESRE-CV), EVER SOLAR S.A. (PI), GREENLIGHT SOLUTIONS S.R.L. (PCCB-NC), GESPRO GREEN ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SOLAR REMUS S.R.L. (PCE-ESRE-CV), M.M. DATA S.R.L. (PCGN), VIENNA ENERGY FORTA NATURALA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), PESTERA WIND FARM S.A. (PCE-ESRE-CV), EDPR ROMANIA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SIBIOARA WIND FARM S.R.L. (PCE-ESRE-CV), VS WIND FARM S.A. (PCE-ESRE-CV), CERNAVODA POWER S.A. (PCE-ESRE-CV), REFIN ENERGY S.R.L. (PZU), EURATO S.A. (PCV), HIDROART S.R.L. (PZU), EAST WIND FARM S.R.L. (PZU, PCCB-NC), MFT ENERGY A/S (PZU, PI), WIEE ROMANIA S.R.L. (PCGN), IMAM SOLE E VENTO S.R.L. (PZU, PCE-ESRE-CV), HIDRO CLEAR S.R.L. (PZU),  HIDRO CLEAR FAGARAS S.R.L. (PZU) si RIG BIOMASS S.R.L. (PCV).

  La sfarsitul lunii octombrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 380 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 147 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE erau inregistrati 266 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 190 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 100 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 23 de participanti, Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 41 de participanti.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 950 de participanti la 31 octombrie.

  La sfarsitul lunii octombrie, 32 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale, 31 de participanti erau inregistrati la Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN), iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 27 de participanti.

   

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata  unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT pentru mai mult de 460 de companii active pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 07.11.2019 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  16/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024