Home

 •   
       

 • COMUNICAT de PRESĂ

  (Bucuresti, 4 septembrie 2019)

  31 de noi companii au intrat in luna septembrie 2019 pe pietele administrate OPCOM, SPECTRUM TECH S.R.L. (PZU), KOMPACT GRID S.R.L. (PZU, PI, PCCB-LE, PCCB-NC, PC-OTC), ECOSFER ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ESPE ENERGIA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), LUCAS EST S.R.L. (PCE-ESRE-CV), EOL ENERGY S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ELCATA MHC S.R.L. (PCE-ESRE-CV), EOLIAN PROJECT S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SUN ENERGHES S.R.L. (PI), FOMCO SOLAR SYSTEMS S.R.L. (PCCB-NC), LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. (PCE-ESRE-CV), SOLEK PROJECT DZETA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SIGTEX S.R.L. (PCE-ESRE-CV), SETRA ENERGY S.R.L. (PI), CLUE SOLAR S.R.L. (PI), NOVA POWER & GAS S.R.L. (PCE-ESRE-CV), BIO ELECTRICA TRANSILVANIA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), E.ON ENERGIE ROMANIA S.A. (PCE-ESRE-CV), RIG BIOMASS S.R.L. (PCCB-NC), AIK ENERGY LTD LONDRA SUCURSALA BUCURESTI (PI), GETICA 95 COM S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ENEL ENERGIE S.A. (PCE-ESRE-CV), ENEL ENERGIE MUNTENIA S.A. (PCE-ESRE-CV), A6 IMPEX S.A. (PCE-ESRE-CV), DISTRIGAZ VEST S.A. (PCGN), INDUSTRIAL ENERGY S.A. (PCE-ESRE-CV), NEXT ENERGY PARTNERS S.R.L. (PCE-ESRE-CV),  GREEN TEHNIC S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), SOLAR PARK COSERENI S.R.L. (PCE-ESRE-CV), OMV PETROM S.A. (PCE-ESRE-CV) si MET ROMANIA ENERGY S.A. (PCE-ESRE-CV).

  La sfarsitul lunii septembrie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 374 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 145 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE erau inregistrati 264 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 185 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 100 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 23 de participanti, Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 22 de participanti.

  Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 946 de participanti la 30 septembrie.

  La sfarsitul lunii septembrie, 30 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale, 31 de participanti erau inregistrati la Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN), iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 27 de participanti.

   

  Despre OPCOM

  OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata  unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT pentru mai mult de 460 de companii active pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

  OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

  COMUNICAT de PRESĂ 4.10.2019 


  Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
  Victor IONESCU, Director general,
  telefon +4 021 3071 450
  fax +4 021 3071 400

  Inapoi
  Opcom Anunţuri
  10/07/2024
  09/07/2024
  08/07/2024
  01/07/2024
  27/06/2024
  17/06/2024
  14/06/2024
  12/06/2024