Home
 OPCOM: Istoric 2006

30 octombrie - 03 noiembrie 2006
Austria - Study Tour

Delegatia comuna ANRE – OPCOM viziteaza E-Control, Cismo Group (APCS, AGCS, ECRA, EXAA si OeMAG), Wien Energie si Verbund APG
29 octombrie - 02 noiembrie 2006
Coreea - Seul

În perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2006 a avut loc Reuniunea anuala 2006 a APEx, Asociatia Internationala a Operatorilor Pietelor de Energie Electrica si a Burselor de Energie Electrica, în organizarea APEx si Korea Power Exchange, la Seul.
Asociatia a reunit reprezentantii operatorilor pietelor de energie electrica si ai burselor de energie electrica din întreaga lume, programul facilitând prezentarea evolutiilor înregistrate pe pietele adminsitrate în ultimul an.
În data de 2 noiembrie 2006, delegatia OPCOM a întreprins o vizita tehnica la bursa de energie electrica din Coreea de Sud - Korean Power Exchange.

mai multe detalii pe website-ul dedicat APEx Conference 2006.
24-25 octombrie 2006
Atena, GRECIA - "Forumul de la Atena"

In 24-25 octombrie au avut loc lucrarile Forumului 9 de la Atena, abordand problemele tranzactionarii regionale, managementului congestiilor transfrontaliere, mecanismului ITC, investitiilor, monitorizarii pietei si transparentei, impactului social si suportabilitatii. Printre alti participanti, reprezentantii UCTE, EFET, OPCOM, Ministerul Economiei si Comertului Romania, CEER, EBRD, CIDA, Comisia Europeana, Operatorii de transport si sistem din Italia, Muntenegru, Romania, Serbia.
24 octombrie 2006
Bucuresti, TEATRUL NATIONAL - Topul National al Firmelor
În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor pentru firmele clasate în primele locuri în "Topul National al Firmelor - editia 2006", OPCOM SA a ocupat locul II pentru activitatea desfasurata în anul 2005.
16 octombrie 2006
Bucuresti, ROMEXPO - Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti
OPCOM SA a ocupat locul I în "Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti, editia 2005".
Ca o recunoastere a rezultatelor obtinute - clasarea în primele trei locuri la cele patru editii anterioare - OPCOM SA a primit anul acesta si TROFEUL de EXCELENTA
9-10 octombrie 2006
Sofia si Borovets, BULGARIA - întîlnire NEK, Transelectrica, OPCOM

Intîlnire între reprezentantii NEK - Dispeceratul Energetic National si Directia Piata de Energie Electrica (Bulgaria) si reprezentantii CN Transelectrica si OPCOM SA (România) in 9-10 octombrie la Sofia si Borovets.
Au avut loc informari reciproce si schimburi de opinii privind evolutia pietelor de energie electrica din România si Bulgaria.
Au fost puse bazele cooperarii viitoare in plan regional.
20-21 septembrie 2006
Bucuresti, ROMÂNIA - întîlnire NEK, Transelectrica, OPCOM
Intalnire NEK - Dispecerul Energetic National (Bulgaria), NEK - Directia Piata de Energie Electrica (Bulgaria), Transelectrica (România), OPCOM SA (România).
Intîlnirea s-a desfasurat cu suport de consultanta oferit de Nord Pool Consulting (Norvegia) în cadrul proiectului “Piata de energie electrica”.
Principalul obiectiv al întîlnirii a fost prezentarea propunerii de cooperare în vederea sustinerii dezvoltarii pietei regionale.

6-7 septembrie 2006
Viena, Palatul Auersperg - INDUSTRIA ENERGETICA: Perspective în relatiile economice Româno-Austriece
Cea de-a doua editie a "Seminarelor de succes" a fost dedicata Industriei Energetice.
Initiativa organizatorilor a pornit de la provocarile pe care fiecare dintre tari trebuie sa le înfrunte atît pe plan intern cît si la nivel global, în special în legatura cu securitatea energetica si necesitatea de a lupta împotriva încalzirii globale.
Alaturi de delegatia OPCOM SA, au participat mai mult de 70 de reprezentanti ai celor mai importante companii din sectorul energetic.
6 septembrie 2006
Belgrad, SERBIA - întîlnirea comuna NACMPF SG
La invitatia EURELECTRIC delegatia OPCOM a participat în 06 septembrie 2006 la lucrarile întâlnirii comune NACMPF SG din cadrul SETSO TF – EFET TF SEE, dedicat aspectelor aferente organizarii pietei regionale sud-est europene.

Participarea la lucrarile întrunirii comune a contribuit la o mai buna perceptie a intentiilor potentialilor colaboratori si competitori, a stadiului de dezvoltare si implementare a unor proiecte legate de piata regionala de energie electrica, ca si la reafirmarea intentiilor OPCOM de a deveni bursa regionala si reconfirmarea potentialului OPCOM de a atinge acest obiectiv

in imagine delegatia OPCOM împreuna cu delegatia NEK (Bulgaria).
15 august 2006
Hotel Marriott, Bucuresti, România
Operatorul pietei de electricitate va iesi din subordinea Transelectrica
BUCURESTI, 15 aug (MEDIAFAX) - Operatorul pietei de electricitate din România, OPCOM, filiala a companiei Transelectrica, va deveni independent dupa listarea la bursa a firmei-mama, prevazuta pentru 25 august, a declarat marti ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.
... continuare
În primul an de functionare, OPCOM a raportat tranzactii cu energie electrica de 140 milioane de euro pe piata spot.
BUCURESTI, 15 aug (BURSA) - Conducerea operatorului pietei de energie electrica - OPCOM a prezentat ieri performantele înregistrate în primul an de existenta.
... continuare
[Prezentarea OPCOM]
11-15 iunie 2006
Neptun-Olimp, România
Echipa OPCOM participa la lucrarile Forumului Regional al Energiei, FOREN – 2006, organizat de Comitetul National Român al Consiliului Mondial al Energiei.
La Centrul International de Conferinte din Neptun - Sala Europa, a avut loc luni, 12 iunie, între orele 08.30-10.00, conferinta tematica Key Address 1 – KA1 – „Piata regionala de energie electrica si Piata Unica Europeana” la care OPCOM SA a fost co-organizator.
Evenimentul s-a bucurat de participarea a circa 200 de specialisti si a presei, iar la prezidiu s-au aflat: Pierre Gadonneix - Vicepresedinte pentru Europa al Consiliului Mondial al Energiei si Presedinte si Director general al Electricité de France; Victor Ionescu - Director general al OPCOM SA, Alexandru Sandulescu - Director general al Directiei de Politici Energetice în cadrul Ministerului Economiei si Comertului; Nicolae Opris - Presedinte ANRE; Kjel Arne Barmsens - Vicepresedinte al Nordpool Consulting; Simona Diaconu - Task Manager, Delegatia Comisiei Europene în România; Stelian Gal - Director general TRANSELECTRICA; Bogdan Popescu-Vifor - Director DCPE-TRANSELECTRICA; Nicolae Paunescu - Director HIDROELECTRICA; Lucian Palade - Director DSDPEE-OPCOM SA
[Prezentarea OPCOM]
31 mai - 02 iunie 2006
Ohrid, Macedonia - A sasea Conferinta Balcanica pentru Energie Electrica
A sasea Conferinta Balcanica pentru Energie Electrica (The 6th Balkan Power Conference), desfasurata anul acesta la Ohrid în Macedonia în perioada 31 mai – 02 iunie 2006, a constituit o oportunitate de întâlnire pentru experti din industria energetica din regiune, asigurând un forum de discutii cu scopul de a împartasi cunostintele, experienta si ideile pe probleme tehnice, economice si legislative cu privire la liberalizarea sectorului energiei electrice. Delegatia OPCOM a avut o prezenta activa prin volumul si diversitatea lucrarilor prezentate si prin discutiile purtate cu participantii la aceasta conferinta.
31 mai - 1 iunie 2006
Varsovia, POLONIA - OPCOM participa la Conferinta EFET "Tranzactionarea energiei"

Reprezentantii OPCOM au participat la Conferinta "Tranzactionarea energiei" organizata de Synergy, reunind membrii EFET, TSO si bursele de energie electrica din Europa centrala, estica si de sud-est.

in imagine Plamen Popov, reprezentantul Stattkraft
13 februarie 2006
Bucuresti, OPCOM

Ministerul Economiei si Comertului si OPCOM organizeaza conferinta de presa cu tema „Piata de energie electrica: realizari 2005, obiective si termene 2006 - 2008
În cadrul Conferintei de presa organizate de catre Ministerul Economiei si Comertului si OPCOM S.A., domnul Victor IONESCU, director general al OPCOM, a oferit reprezentantilor mass-media informatii privind rezultatele pietelor administrate de catre OPCOM S.A. - Piata pentru Ziua Urmatoare, Piata Centralizata pentru Contracte Bilaterale, Piata Centralizata pentru Certificate Verzi - si rolul pe care OPCOM urmeaza sa si-l asume în cadru regional.
(Comunicat de Presa)

Opcom Anunţuri
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
03/08/2022
01/08/2022