Home
 OPCOM: Istoric 2007

19-22 noiembrie 2007

Amsterdam, Olanda
Conferinta EMART Energy 2007 dedicata prezentarii perspectivelor de dezvoltare a pietei angro de energie electrica si a pietelor de capacitate, a gestionarii riscului, a impactului legislativ si de reglementare asupra tranzactionarii energiei electrice de catre furnizori, a cresterii lichiditatii în pietele de tranzactionare a combustibilului gazos si a dezvoltarii pietelor de tranzactionare a emisiilor.

9-15 noiembrie 2007

Roma, Nuova Fiera
In perioada 9-15 noiembrie au avut loc la Roma Adunarea Generala WEC si lucrarile celui de al 20 lea Congres WEC (http://www.rome2007.it/).
OPCOM a participat in cadrul sesiunii 3.2. “Pricing energy: Getting the balance right”.

• Lucrare OPCOM (text)
• Prezentare OPCOM (ppt)

25-26 octombrie 2007

Bucuresti, Hotel Marriott
Transelectrica a organizat Conferinta internationala "Sistemul electroenergetic si pietele regionale de electricitate catre piata unica europeana" - RESYM 2007. La eveniment, aflat la a treia editie, au luat parte peste 200 de participanti, reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale, companiilor publice, autoritatilor de reglementare, organizatiilor financiare din România si din alte tari din Europa. Au fost analizate politicile companiilor nationale din sectorul energetic din regiune. La conferinta a participat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si secretarul de stat din MEF, Darius Mesca.
Reprezentantul OPCOM S.A. a sustinut prezentarea "Rolul OPCOM în dezvoltarea Pietei Regionale si în implementarea politicilor Comisiei Europene".

23 octombrie 2007
Bucuresti, Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), Amfiteatrul 2013
Prin Comitetul Tehnic „Piete de energie”, Asociatia IRE si OPCOM împreuna cu A.S.E. Bucuresti, Institutul National de Cercetare Stiintifica în domeniul Muncii si Protectiei Sociale si Asociatia Generala a Economistilor din România organizeaza masa rotunda cu titlul “INSTITUTIA PIETEI ENERGIEI ÎN NOUA ECONOMIE GLOBALA”.
Evenimentul, dedicat energiei - serviciu esential pentru societate, este prima actiune din cadrul Forumului de dezbateri despre aspectele economice ale perioadei de post-aderare la UE specifice sectoarelor de activitate ale economiei românesti.
Specialistii din OPCOM au sustinut urmatoarele lucrari: • Piata regionala – pas intermediar catre piata unica europeana • Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU) între prezent si viitor: performanta si dezvoltare pentru consolidarea pietei angro de energie electrica • Evolutia sistemului informatic de tranzactionare pe piata de energie electrica • Piata de Certificate Verzi din Romania – un pas în promovarea resurselor de energie regenerabile în concordanta cu cel de-al 3-lea pachet de masuri privind liberalizarea pietelor de energie.

2 octombrie 2007
Bucuresti, Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia
Cu ocazia conectarii la sistemul energetic national a Unitatii 2 a Reactorului de la Cernavoda, Finmedia împreuna cu Nuclearelectrica au organizat conferinta „ENERGIA NUCLEARA – energie curata pentru un mediu curat”.
Evenimentul a reunit reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, ANRE, ARCE, OPCOM, reprezentanti ai companiilor furnizoare, producatoare si distribuitori de energie, ai bancilor si institutiilor cu posibilitati de finantare a proiectelor energetice.

27 septembrie 2007
Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Bucuresti, Sala George Assan
La invitatia CNR-CME, OPCOM SA a participat la Conferinta “Indicatori si politici de dezvoltare durabila si eficienta energetica” avand tematica “Actorii principali in promovarea eficientei energetice”.
Conferinta s-a desfasurat la initiativa comuna a CNR-CME, ARCE, CCIB si MEF si a reunit reprezentanti din sectorul energetic, atat din sectorul de producere, consum de energie si echipamente energetice, cat si din institute de cercetare, ministere si autoritati cu responsabilitati in domeniul energiei si protectiei mediului.
Reprezentantul OPCOM a sustinut lucrarea "Promovarea eficientei energetice – in pas cu Europa. Certificate albe.”

30 august 2007
Bucuresti, ISPE SA, Sala Amfiteatru
Cu sprijinul Ministerului Economiei si Finantelor si al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a fost organizata Conferinta cu tematica "Parghii economice si legislative pentru promovarea energiilor regenerabile". Manifestarea face parte din programul de evenimente organizate sub egida Consiliului Mondial al Energiei in anul 2007.
Reprezentantul OPCOM a sustinut lucrarea "Rolul OPCOM in promovarea surselor regenerabile in România"

28 august 2007
Bucuresti, Hotel JW Marriott
Are loc întîlnirea dedicata lansarii lucrarilor proiectului „Dezvoltarea si implementarea bursei regionale de energie electrica – OPCOM”.
La eveniment participa reprezentanti ai partilor direct implicate în realizarea proiectului referitor la extinderea pietei spot administrata de OPCOM: Nord Pool, OPCOM, Transelectrica, Banca Mondiala.
Invitati: reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor, Misiunii Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucuresti, Comitetului National Român-Consiliul Mondial al Energiei, Autoritatii de Reglementare in Domeniul Energiei, IRE-reprezentantul României la EURELECTRIC, Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din România, Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Bursei ungare de electricitate HuPX.
Comunicat de Presa

23 august 2007
Bucuresti, OPCOM
Ministerul Economiei si Finantelor a organizat la sediul OPCOM SA masa rotunda cu tema „Strategia energetica a României în contextul liberalizarii totale a pietelor de energie. Siguranta alimentarii cu energie electrica si rolul mecanismelor pietei”.
Vorbitori: Alexandru SANDULESCU - Director general DGPE-MEF, Gergely OLOSZ - Presedinte ANRE, Viorel ALICUS - Director general Departament preturi si tarife in domeniul energiei electrice, Gabriel SIRBU - Director general Departament preturi si tarife in domeniul gazelor naturale, Stelian Alexandru GAL - Director general TRANSELECTRICA, Victor IONESCU - Director general OPCOM.
În partea a doua, dl. ministru Varujan VOSGANIAN a sustinut o conferinta de presa.

5-7 iunie
Ora deciziilor regionale
In cadrul editiei 8 a Conferintei Energy Trading Central & Eastern Europe, reprezentanta ESO EAD prezinta coordonatele cooperarii ESO – Transelectrica – OPCOM pentru implementarea unei piete spot Bulgaria – Romania, prim pas pentru realizarea pietei spot regionale in Sus Estul Europei.

4 iunie 2007

Budapesta, Petermann biro utca, 5-7
Intalnire Andras Vinkovits – Victor Ionescu la sediul MAVIR.

29 mai 2007
Bucuresti, Crowne Plaza Hotel, Sala Muntenia
Institutul National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie - IRE a organizat conferinta anuala "Provocari ale integrarii pietei de energie electrica din România în piata unica europeana".
OPCOM s-a numarat printre co-organizatorii evenimentului. Reprezentantul OPCOM a sustinut lucrarea "Promovarea licitatiilor implicite pentru o piata spot regionala".
La lucrarile conferintei au participat domnii Paul Bulteel si Hans Ten Berge, actualul si viitorul secretar general al EURELECTRIC.

21-22 mai 2007
Istanbul, Turcia, Polat Rainessance Hotel
Delegatia OPCOM a participat la a 6-a Conferinta organizata de Asociatia regionala a reglementatorilor din Europa Centrala si de Sud-Est - ERRA, "Energy Regulation and Investment Conference".

26 aprilie 2007
Bucuresti, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Sala George Assan
Consiliul Mondial al Energiei - Comitetul National Român (CNR-CME) si OPCOM, cu suportul CCIB si Ministerul Economiei si Finantelor, au organizat conferinta "Piata de Energie Electrica" cu subiectul "Tranzactionarea centralizata pe Piata angro de energie electrica".
Moderatorii Conferintei au fost dl. Iulian IANCU – Presedintele CNR-CME, dl. Alexandru SANDULESCU – Director general MEF, dl. Nicolae VASILE – Vicepresedinte CCIB si dl. Luminita LUPULUI – Director OPCOM.
Vorbitorii: Jean Constantinescu – Presedinte al Institutului National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie – IRE, Luminita LUPULUI – Director DAPEE OPCOM, Marian Cernat – Director adjunct Dispecerul National (UnO-DEN), Dietmar Goldman – Director SEE/CEE STATKRAFT, Kjell Arne Barmsnes – Senior Vice President NORD POOL Consulting, Mario Coni – Director ENEL, Martin Ohmer – Sef serviciu E.ON Moldova, Mircea Metes – Sef serviciu NUCLEARELECTRICA SA, Dragos Zachia-Zlatea – Director HIDROELECTRICA SA.
12 martie 2007
Bucuresti, OPCOM
Operatorul Comercial al Pietei de Energie Electrica - OPCOM SA a organizat o conferinta de presa cu ocazia lansarii unui nou produs: „Piata Centralizata a Contractelor la termen cu livrare Fizica (PCCF)”.
Fisa produsului

8 martie 2007
Bucuresti, OPCOM S.A.

Delegatia MAVIR viziteaza OPCOM

7 martie 2007
Bucuresti, Ministerul Economiei si Comertului
Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a organizat în data de 7 martie 2007 conferinta de presa cu tema „Piata de energie”.
Invitati: Nicolae Opris - presedinte ANRE, Darius Mesca - secretar de stat MEC, Alexandru Sandulescu - director general DGPE-MEC, Victor Ionescu - director general OPCOM, Mircea Filipoiu - director general BRM.
Interventia ministrului Economiei si Comertului, dl. Varujan Vosganian - Conferinta de presa, 7 martie 2007
13 februarie 2007
Bucuresti, Camera de Comert si Industrie a României
Institutul National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie - IRE a organizat marti, 13 februarie 2007, împreuna cu Camera de Comert si Industrie a României masa rotunda „BURSA DE ENERGIE ELECTRICA - O PRIORITATE PENTRU ROMÂNIA”.
Concluziile mesei rotunde „Bursa de energie – o prioritate pentru România”

Opcom Anunţuri
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
03/08/2022
01/08/2022