Home
Putin probabil ca registrele sa fie redeschise inainte de ziua de vineri
2011-01-26

Nici unul dintre registrele emisiilor nu a depus in atentia Comisiei Europeane o solicitare de redeschidere pana miercuri (26 ianuarie) ora 15:45 (ora CET), a confirmat un purtator de cuvant de la Bruxelles. Aceasta inseamna ca nici un registru nu va fi deschis pana cel mai tarziu joi dupa-amiaza.
In acest moment, este putin probabil ca registrele chiar vor putea sa indeplineasca criteriile din raportul Comisiei pana la sfarsitul zilei de joi, ceea ce presupune ca cele mai multe dintre registre nu vor fi redeschise inainte de luni, 31 ianuarie.
Daca ar fi depus repoartele lor marti, inainte de ora 19:00 CET, ele (registrele nationale - n. tr.) ar fi avut posibilitatea sa primeasca confirmarea de conformitate pentru a se redeschide miercuri seara . cum era cel mai curand posibil sa se intample.
Comisia a anuntat ca va emite o declaratie cu 24 de ore inainte de redeschiderea oricarui registru.
.Rapoartele sunt asteptate in urmatoarele zile. a anuntat purtatorul de cuvant.
In rapoarte, registrele din UE trebuie sa demonstreze ca sistemele de securitate sunt suficient de sigure pentru a preveni viitoare atacuri ale hacker-ilor. Detaliile specifice raman confidentiale, chiar daca Comisia a anuntat ca acestea sunt .similare cu cele aplicate altor sisteme IT speciale, cum sunt sistemele bancare electronice..

Comentarii ale Statelor Membre
Registrul national olandez Nea a precizat ICIS Heren miercuri ca spera .sa indeplineasca cerintele stabilite si sa fie posibila tranzactionarea din nou incepand de luni., sugerand ca va transmite raportul sau vineri.
Registrul Germaniei DEHSt a comunicat miercuri dimineata ca are in vedere sa transmita raportul sau pana la sfarsitul zilei, desi pana dupa-amiaza acest fapt nu s-a intamplat.
Registrul din Republica Ceha . unul dintre registrele afectat de atacurile din saptamana trecuta . mentioneaza ca va putea fi inchis pentru doua saptamani pentru a permite investigarea fraudei. Daca nu ar exista solicitarile politiei, din punct de vedere tehnic registrul ar putea fi redeschis in 3-5 zile, s-a mentionat miercuri.
Registrul slovac Dexia a anuntat ca actualizeaza mesajul pe telefonul mobil pe care il transmite sistemul de securitate si va fi necesar ca titularii de cont sa transmita raspunsurile privind informatiile de securitate suplimentare pana pe 13 februarie. Ramane neclar daca aceasta presupune ca registrul sa ramana inchis pana atunci.
Registrul polonez Kashue a comunicat de asemenea ca imbunatateste securitatea utilizand o tehnologie similara, cu toate ca nu au fost oferite detalii suplimentare.
Registrul finlandez a confirmat faptul ca nu se asteapta sa fie deschis pana la sfarsitul saptamanii.
Alte registre nu au raspuns atunci cand au fost contactate de ICIS Heren.
Toate registrele emisiilor din UE au fost inchise saptamana trecuta miercuri, urmare sustragerii a aproximativ 2 milioane de certificate de emisii din registrele din Cehia, Austria si Grecia.
(RAPOARTE ICIS HEREN - EDCM 6017 / 26 ianuarie 2011)

 

 

ECX spot ramane inchisa pana in februarie

Bursa pentru emisii din Londra ECX va ramane inchisa pentru tranzactionarea spot pana la inceputul lunii februarie, conform unei declaratii de miercuri (26 ianuarie) a bursei.
.Suspendarea tranzactionarii contractelor se extinde pana la deschiderea zilei de tranzactionare de marti, 1 februarie 2011, facand obiectul unor anunturi ulterioare. precizeaza un comunicat.
Bursa si casa sa de compensare continua sa analizeze situatia.
Tranzactionarea tuturor celorlalte contracte la termen pentru certificate de tip EUA, CER si unitati de reducere a emisiilor (ERU) ramane totusi posibila.
Bursa din Paris BlueNext va ramane inchisa pana va primi lista oficiala a tutror certificatelor furate si va putea sa le sorteze in sistemul sau, acest fapt a fost reiterat miercuri.
Bursa a comunicat ca a primit majoritatea listelor dar unele sunt inca in asteptare.
(RAPOARTE ICIS HEREN - EDCM 6017 / 26 ianuarie 2011)


Inapoi la index
Opcom Anunţuri
27/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
21/06/2022
21/06/2022