Home
Securitatea alimentarii cu energie din Balcani urmeaza sa fie imbunatatita cu ajutorul unui grup de lucru
2012-10-18
Tarile din Europa de Sud-Est s-au angajat sa colaboreze mai strans impreuna pentru a imbunatati securitatea alimentarii cu gaze naturale si energie electrica in situatii de urgenta.
Nou-infiintatul grup de coordonare a securitatii alimentarii al Comunitatii Energiei a a tinut, miercuri (17 octombrie), prima sa reuniune la Budva, in Muntenegru.
Grupul isi propune sa "consolideze schimbul de informatii si coordonarea actiunilor" intre ministere, autoritati de reglementare si industria energetica, precum și cu consumatorii, a declarat miercuri Comunitatea Energiei.
Grupul intentioneaza sa infiinteze puncte nationale de contact in care parti diferite sa poata intra direct in contact unele cu altele si sa poata schimba informatii la aparitia unor situatii de urgenta in alimentarea cu energie.
Marti (16 octombrie), Comunitatea Energiei a cerut tarilor din Balcani sa ia masuri suplimentare pentru a-si deschide catre competitie pietele angro de energie, care sunt "in mare masura inchise" si pentru a realiza o mai buna integrare cu vecinii lor (a se vedea EDEM 16 octombrie 2012).
(ICIS HEREN RAPOARTELE - EDEM 16202 / 18 OCTOMBRIE 2012)

Inapoi la index