Home

COMUNICAT de PRESĂ

(Bucureşti, 22 aprilie 2016)

OPCOM S.A. a implementat cu succes schema de debitare directa SEPA Business-to-Business

Urmare a hotararii Asociatiei Romane a Bancilor privind implementarea, din data de 12.04.2016, a noii scheme SEPA de debitare directa Business–to-Business pentru emiterea si incasarea Instructiunilor de Debitare Directa interbancare, OPCOM S.A. a luat masurile necesare implementarii acestei scheme pentru tranzactiile de cumparare energie electrică realizate in Piata pentru Ziua Urmatoare, respectiv in Piata Intrazilnica de energie electrica.

Prin noua schema de debitare directa fiecare Mandat de Debitare Directa incheiat de un platitor (participant la PZU/PI, in acest caz) este inregistrat de Banca platitoare in Registrul Unic al Mandatelor, gestionat de TRANSFOND, si are alocat un numar unic de inregistrare a mandatului (UMR). Incasarea Instrucțiunilor de Debitare Directa, atat cele intrabancare cat si cele interbancare se efectueaza in prima ziua bancara ulterioara zilei bancare in care s-au emis si transmis Instructiunile de Debitare Directa de catre OPCOM S.A. la Banca cont central (BCR).

Prin implementarea schemei SEPA de debitare directa Business–to-Business incasarea Instructiunilor de Debitare Directa interbancare, și implicit emiterea Ordinelor de plata pentru creditarea conturilor participantilor care au vandut energie electrica pe PZU/PI se realizeaza in prima zi bancara ulterioara transmiterii Instructiunilor de Debitare Directa, asigurandu-se in acest mod fluiditatea incasarilor de catre vanzatori in cel mai scurt timp posibil.

Lista institutiilor bancare care au adoptat Schema de debitare directa B2B SEPA RON se poate accesa la adresa: http://www.arb.ro/institutii-de-credit-din-romania-care-au-aderat-la-schemele-sepa/

COMUNICAT de PRESĂ 22.04.2016

Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400


Inapoi
Opcom Comunicate de presă