Home

COMUNICAT DE PRESĂ
Business Review Annual Investment Awards – OPCOM nominalizat la categoria “Afacerea anului” pentru anul 2008

Cu ocazia celei de a patra ediţii a Premiilor anuale pentru investiţii organizată de Business Media Group pentru a marca rezultate deosebite înregistrate de comunitatea de afaceri din România în anul 2008, OPCOM SA a fost nominalizat la categoria “Afacerea Anului”.
Nominalizarea are în vedere câştigarea de către S.C. OPCOM S.A., operatorul pieţei de energie electrică din România, a licitaţiei organizate de MAVIR, operatorul de transport si sistem din Ungaria, pentru furnizarea de servicii informatice şi consultanţă în vederea lansării bursei de energie electrică în Ungaria – HUPX.

http://brforum.ro/brawards/index.html

OPCOM SA adresează mulţumiri Business Media Group şi juriului pentru această nominalizare onorantă, ce marchează o reuşită deosebită a OPCOM SA şi care survine după un parcurs multianual de succes al bursei române de energie electrică.

OPCOM SA a fost înfiinţată în anul 2000 şi este o societate comercială pe acţiuni, deţinută 100% in proprietate de C.N.T.E.E. Transelectrica S.A.

În anul 2008, OPCOM SA a înregistrat consolidarea lichidităţii în pieţele centralizate pe care le administrează. OPCOM SA s-a alăturat şi participă în mod concret la eforturile derulate de entităţile autorizate din România şi din regiune în vederea integrării pieţelor de energie electrică la nivel regional, în contextul eforturilor Uniunii Europene dedicate creării pieţei unice europene pentru energie electrică. În acest context se încadrează obiectivul vizat de această nominalizare.

Mulţumirile noastre se îndreaptă spre autorităţile de profil române, ce au sprijinit în permanenţă dezvoltarea OPCOM SA, spre participanţii la pieţele administrate, fără a căror participare activă nimic nu ar fi fost posibil, facilitarea activităţii comerciale a acestora reprezentând raţiunea de a exista a OPCOM SA, spre CNTEE Transelectrica SA şi Banca Mondială, fără al căror suport financiar infrastructura informatică prin intermediul căreia vor fi furnizate serviciile din perspectivă regională nu ar fi existat şi spre grupurile Nord Pool şi NASDAQ OMX, care prin marca lor de succes şi experienţa operaţională îndelungată ne dau încredere în soliditatea, fiabilitatea şi perspectiva soluţiei informatice care va sta la baza integrării pieţelor din România şi Ungaria.

Suntem de asemenea recunoscători Comisiei Europene, organismelor care au facilitat desfăşurarea finanţărilor programelor PHARE şi firmelor de consultanţă şi furnizare care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea OPCOM SA şi a pieţei de energie electrică din România: Kema Consulting, Areva T&D, OMX Technology, Atos Origin, Red Electrica de Espana, PricewaterhouseCoopers.

COMUNICAT de PRESĂ 24.03.2009


Pentru detalii, vă rugăm contactaţi S.C. OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400

Inapoi
Opcom Comunicate de presă