Home
 OPCOM: OPEED

04.02.2020

• Vă rugăm să consultați Decizia ACER nr. 04-2020 privind propunerea OPEED pentru algoritmul de cuplare prin preț și pentru algoritmul de tranzacționare prin corelare continuă, încorporând de asemenea propunerile OTS și OPEED pentru un set comun de cerințe.

Documentele pot fi consultate pe website-ul ACER la acest link.

 


31.07.2019

• Vă rugăm să consultați Comunicatul de presa „Comitetul OPEED propune amendamente la Metodologia privind algoritmul și la Metodologia privind produsele intrazilnice pentru susținerea evoluțiilor de cuplare a pieței”.

Documentul poate fi consultat si pe website-ul NEMO Committee la acest link.


08.07.2019

• Vă rugăm să consultați Anunțul „Proiectul Core FB MC lansează secțiunea de website dedicată pe website-ul JAO”

Documentul poate fi consultat si pe website-ul JAO la acest link.


03.06.2019

• Astazi, toate OPEED-urile și toate OTS-urile au lansat o consultare publică comună, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (UE) 1222/2015 al Comisiei, referitoare la revizuirea Metodologiei privind algoritmul, inclusiv controlul schimbării și monitorizarea algoritmului, precum și la actualizarea anexei cerintelor pentru cuplarea unică a piețelor intrazilnice pentru a sprijini Licitatiile Intrazilnice, și a Metodologiei privind produsele aplicate in procesul de cuplare unică a piețelor intrazilnice. Consultarea va fi deschisă până la data de 2 iulie și va fi disponibilă atât pe website-ul Comitetului NEMO (www.nemo-committee.eu) cât și pe website-ul ENTSO-E (www.entsoe.eu).

• Vă rugăm să consultați Comunicatul de presa „Comitetul OPEED anunță lansarea unui nou website”​

Documentul poate fi consultat si pe website-ul NEMO Committee la acest link31.07.2018

• Vă rugăm să consultați Decizia ACER nr. 08-2018 privind propunerea OPEED pentru algoritmul de cuplare prin preț și pentru algoritmul de tranzacționare prin corelare continuă, încorporând de asemenea propunerile OTS și OPEED pentru un set comun de cerințe

Documentele pot fi consultate pe website-ul ACER la acest link• Au fost publicate:

24.11.2017
• Vă rugăm să consultați Decizia ACER nr. 04-2017 privind metodologia OPEED referitoare la prețurile armonizate minime și maxime de tranzacționare aplicabile cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare.

Documentele pot fi consultate pe website-ul ACER la acest linkMetodologii conform CACM

Luni, 13 noiembrie 2017, OPEED (Operatorii Pieței de Energie Electrică Desemnați) au transmis Autorităților naționale de reglementare propunerile revizuite privind metodologiile referitoare la algoritmi și produsele care pot fi luate în considerare în cuplarea unică a piețelor pentru ziua următoare și a piețelor intrazilnice, precum și a metodologiei de backup, în conformitate cu cerințele Regulamentului CACM (Alocarea capacităților și gestionarea congestiilor).

Autoritățile naționale de reglementare au două luni pentru a aproba sau respinge propunerile.

OPEED nu au prezentat o propunere revizuită privind prețurile minime și maxime armonizate, deoarece aceasta a fost transmisă Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) de către autoritățile naționale de reglementare, în cursul verii. OPEED se așteaptă la o decizie din partea ACER în curând.

Descărcare documente

Algorithm proposal
Day-ahead requirements
Backup methodologies
Day-ahead products proposal
Intraday algorithm requirements
Intraday products proposal

Link:
EUROPEX • Vă rugăm să consultați Comunicatul de presă “National Regulatory Authorities approve NEMO proposal to establish European Market Coupling Operator functions to further integrate day-ahead and intraday markets (the “MCO Plan”) & Cosimo Campidoglio elected as new Chairperson of NEMO Committee”.
 • A fost publicată “Propunerea tuturor OPEED pentru Planul OCP” aprobată prin Decizia ANRE nr. 908/22.06.2017, document care reprezintă propunerea comună elaborată de toți Operatorii Pieței de Energie Electrică Desemnați (“OPEED”) pentru planul care stabilește modul în care OPEED vor stabili și îndeplini împreună Funcțiile Operatorului de Cuplare a Piețelor (OCP) în conformitate cu articolul 7(2) din Regulamentul (UE) 2015/1222 al Comisiei din 24 iulie 2015 de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și la gestionarea congestiilor.

 • Propunerea tuturor OPEED pentru Planul OCP
 • Opcom Anunţuri
  03/04/2020
  01/04/2020
  31/03/2020
  31/03/2020
  31/03/2020
  31/03/2020
  31/03/2020
  31/03/2020