Home
 OPCOM: PCGN-OTC produse
PCGN-OTC / Produse standard

PRODUSE TRANZACȚIONATE

Produse pentru contracte cu livrare în bandă

GN_B_D – livrarea pentru contracte zilnice
GN_B_Wk – livrarea pentru contracte săptămânale
GN_B_M – livrarea pentru contracte lunare
GN_B_Q – livrarea pentru contracte trimestriale
GN_B_H – livrarea pentru contracte semestriale calendaristice
GN_B_Win/Sum - livrarea pentru contracte semestriale gaziere
GN_B_Y – livrarea pentru contracte anuale calendaristice
GN_B_GY - livrarea pentru contracte anuale gaziere

Produsele specifice definite în platforma de tranzacționare de către OPGN, în conformitate cu caracteristicile ofertelor de gaze naturale, sunt de tipul:

Considerând ca referință NZ, ziua curentă alunecătoare:

GN_B_D_DayName_NZ+1_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+2_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+3_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+4_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+5_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+6_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_D_ DayName_NZ+7_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei zile gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

Considerând ca referință NS, săptămâna curentă alunecătoare:

GN_B_Wk_NS+1_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Wk_NS+2_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Wk_NS+3_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Wk_NS+4_NZ_NL_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unei săptămâni gaziere. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ) din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

Considerând ca referință NL, luna curentă alunecătoare:

GN_B_M_NL+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_M_NL+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă de perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_M_NL+3_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_M_NL+4_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_M _NL+5_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_M_NL+6_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de o lună gazieră. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

Considerând ca referință NTR, trimestrul curent alunecător:

GN_B_Q_NTR+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Q_NTR+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Q_NTR+3_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Q_NTR+4_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_Q_NTR+5_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui trimestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)
Considerând ca referință NSM, semestrul calendaristic curent alunecător:
GN_B_H_NSM+1_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

GN_B_H_NSM+2_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN)

Considerând ca referință NSM, semestrul gazier curent alunecător:
GN_B_Win_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anotimpul și ultimele două cifre ale anului în care începe livrarea (AN)

GN_B_Sum_AN – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada unui semestru gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anotimpul și ultimele două cifre ale anului în care începe livrarea (AN)

Considerând ca referință AN, anul calendaristic curent alunecător:

GN_B_Y_AN+1 – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN)

GN_B_Y_AN+2 – Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN)

Considerând ca referință AN, anul gazier curent alunecător:

GN_B_GY_AN+1– Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde anul în care începe livrarea (AN)

GN_B_GY_AN+2– Contract forward pentru gazele naturale livrate în bandă pe perioada de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde anul în care începe livrarea (AN)