Home
 OPCOM: OTC_Produse
PC-OTC - Produse Standard

Piețe
Produse pentru contracte cu livrare în bandă
B_D – livrare pentru contracte zilnice
B_WkEnd – livrare pentru contracte de week-end
B_Wk – livrare pentru contracte săptămânale
B_M – livrare pentru contracte lunare
B_Q – livrare pentru contracte trimestriale
B_H – livrare pentru contracte semestriale
B_Y – livrare pentru contracte anuale

Produse pentru contracte cu livrare în vârf de sarcină
V_D – livrare pentru contracte zilnice
V_Wk – livrare pentru contracte săptămânale
V_M – livrare pentru contracte lunare
V_Q – livrare pentru contracte trimestriale
V_H – livrare pentru contracte semestriale
V_Y – livrare pentru contracte anuale

Produse pentru contracte cu livrare în gol de sarcină
G_D – livrare pentru contracte zilnice
G_Wk – livrare pentru contracte săptămânale
G_M – livrare pentru contracte lunare
G_Q – livrare pentru contracte trimestriale
G_H – livrare pentru contracte semestriale
G_Y – livrare pentru contracte anuale

Produsele standard pot fi tranzacționate prin intermediul următoarelor instrumente definite în Platforma de tranzacționare:
Instrumente pentru contracte zilnice
B_D_DayName_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioadă de o zi. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
V_D_DayName_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (06:00-22:00) pe perioadă de o zi. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
G_D_DayName_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (00:00-06:00 și 22:00-24:00) pe perioadă de o zi. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numele zilei (DayName), numărul zilei (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte de week-end
B_WkEnd_ NZW_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada unui week-end. Denumirea instrumentului cuprinde date privind data zilei de început a week-end-ului (NZW), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte săptămânale
B_Wk_NS_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada unei săptămâni. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
V_Wk_NS_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 06:00-22:00) pe perioada unei săptămâni. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
G_Wk_NS_NZ_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 00:00-06:00 și 22:00-24:00 și Sâmbata – Duminica 00:00-24:00) pe perioada unei săptămâni. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (NS), numărul zilei de început a săptămânii (NZ), din luna (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte lunare
B_M_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
V_ M_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 06:00-22:00) pe perioada de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
G_ M_NL_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 00:00-06:00 și 22:00-24:00 și Sâmbata – Duminica 00:00-24:00) pe perioada de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte trimestriale
B_Q_NTR_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada unui trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
V_Q_NTR_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 06:00-22:00) pe perioada unui trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
G_Q_NTR_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 00:00-06:00 și 22:00-24:00 și Sâmbata – Duminica 00:00-24:00) pe perioada unui trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte semestriale
B_H_NSM_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului din an (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
V_H_NSM_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 06:00-22:00) pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului din an (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
G_H_NSM_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 00:00-06:00 și 22:00-24:00 și Sâmbata – Duminica 00:00-24:00) pe perioada unui semestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul semestrului din an (NSM) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte anuale
B_Y_AN Contract forward pentru energia livrată în bandă pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN).
V_Y_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de vârf de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 06:00-22:00) pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN).
G_Y_AN Contract forward pentru energia livrată în orele de gol de sarcină (de Luni până Vineri de la ora 00:00-06:00 și 22:00-24:00 și Sâmbata – Duminica 00:00-24:00) pe perioada de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde anul livrării (AN).