Home
 OPCOM: PCGN Produse standard

Piețe

Piața pentru contracte săptămânale
GNB_S – livrare în bandă

Piața pentru contracte lunare
GNB_L – livrare în bandă

Piața pentru contracte trimestriale
GNB_TR – livrare în bandă

Piața pentru contracte anuale
GNB_A – livrare în bandă

Piața pentru contracte anuale pentru anul gazier
GNB_AG – livrare în bandă

Produsele standard pot fi tranzacționate prin intermediul următoarelor instrumente definite in Platforma de tranzacționare

Instrumente pentru contracte săptămânale

RoB_S_Ns_AN Contract forward pentru gaze naturale din producția internă (Ro), livrate în bandă pe perioadă de o săptămână. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (Ns) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
ImB_S_Ns_AN Contract forward pentru gaze naturale, din import, livrate în bandă pe perioadă de o săptămână. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (Ns) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
AmB_S_Ns_AN Contract forward pentru gaze naturale, în amestec, livrate în bandă pe perioadă de o săptămână. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul săptămânii din an (Ns) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte lunare

RoB_L_NL_AN Contract forward pentru gaze naturale, din producția internă (Ro), livrate în bandă pe perioadă de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
ImB_L_NL_AN Contract forward pentru gaze naturale, din import, livrate în bandă pe perioadă de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
AmB_L_NL_AN Contract forward pentru gaze naturale, în amestec, livrate în bandă pe perioadă de o lună calendaristică. Denumirea instrumentului cuprinde date privind denumirea lunii din an (NL) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte trimestriale

RoB_TR_NTR_AN Contract forward pentru gaze naturale, din producția internă (Ro), livrate în bandă pe perioadă de un trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
ImB_TR_NTR_AN Contract forward pentru gaze naturale, din import, livrate în bandă pe perioadă de un trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).
AmB_TR_NTR_AN Contract forward pentru gaze naturale, în amestec, livrate în bandă pe perioadă de un trimestru calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind numărul trimestrului din an (NTR) și ultimele două cifre ale anului în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte anuale

RoB_A_AN Contract forward pentru gaze naturale, din producția internă (Ro), livrate în bandă pe perioadă de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care are loc livrarea (AN).
ImB_A_AN Contract forward pentru gaze naturale, din import, livrate în bandă pe perioadă de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care are loc livrarea (AN).
AmB_A_AN Contract forward pentru gaze naturale, în amestec, livrate în bandă pe perioadă de un an calendaristic. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care are loc livrarea (AN).

Instrumente pentru contracte anuale pentru anul gazier

RoB_AG_AN Contract forward pentru gaze naturale, din producția internă (Ro), livrate în bandă pe perioadă de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care începe livrarea (AN).
ImB_AG_AN Contract forward pentru gaze naturale, din import, livrate în bandă pe perioadă de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care începe livrarea (AN).
AmB_AG_AN Contract forward pentru gaze naturale, în amestec, livrate în bandă pe perioadă de un an gazier. Denumirea instrumentului cuprinde date privind anul în care începe livrarea (AN).