Home
 OPCOM: Istoric 2004

Ianuarie 2004
Olanda. Delegatia comuna ANRE, OPCOM viziteaza Dte, APX, TenneT, Essent si Delta Energy.
Martie 2004
OPCOM este admis, ca membru colectiv cu drepturi depline, în cadrul Asociatiei Institutului National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie - IRE (reprezentantul României la EURELECTRIC).
Mai 2004

Seminar Nord Pool la Ljubljana

In timp ce la Bucuresti au loc negocierile premergatoare semnarii contractului Transelectrica, OPCOM – KEMA, Nord Pool Consulting, o delegatie OPCOM participa la Seminarul de instruire a participantilor din regiunea Sud-Est Europeana organizat la Ljubljana de SEETEC si Nord Pool.

La Ljubljana OPCOM a transmis un mesaj clar asupra intentiilor Romaniei de organizare a unei piete de energie electrica in conformitate cu modelul european” afirma la Bucuresti, in timpul negocierilor Kjell Arne Barmsnes, vice-presedinte Nord Pool Consulting.

4 Mai 2004

Semnarea contractului cu consortiul KEMA International BV - Nord Pool Consulting A.S.

Transelectrica si OPCOM semneaza cu consortiul KEMA International BV (Germania) – conducatorul consortiului si Nord Pool Consulting A.S. (Norvegia) – partener în consortiu, având ca sub-contractanti: European Energy Exchange – EEX (Germania), Fingrid Oyj (Finlanda), Statnett SF (Norvegia), Proinvest Consult SRL (România) un contract de asistenta tehnica si suport tehnologic destinat construirii capacitatii institutionale pentru dezvoltarea si începerea functionarii comerciale a bursei de energie electrica – OPCOM. Proiectul face parte din programul „Piata de energie electrica” finantat din împrumutul acordat de BIRD Companiei Nationale Transelectrica S.A.
Guus Versmissen (KEMA International BV),Jan Vidar Thoresen (Nord Pool Consulting), Bogdan Popescu Vifor (Transelectrica), Doina Visa (Banca Mondiala), Victor Ionescu (OPCOM), Jean Constantinescu (Transelectrica) .
Mai 2004

Conferinta Asociatiei Regionale a Reglementatorilor, ERRA

Budapesta. Alaturi de ANRE, OPCOM participa la Conferinta Asociatiei Regionale a Reglementatorilor, ERRA.

Iunie 2004

Masa rotunda cu tema “Piata de energie electrica din România în context regional si european. Evolutie si perspective legate de integrarea pietei de energie electrica din România în piata europeana unica de energie electrica” organizata de OPCOM, în cadrul Forumului Regional al Energiei – FOREN 2004, organizat de CNR - CME „Dezvoltarea energetica durabila si integrarea europeana”.
Iunie 2004
Lansare proiect Banca Mondiala.
Iulie 2004
Masa rotunda cu tema „Platforme de tranzactionare (inclusiv bursiere) în România”, reuniune organizata de Institutul National Român pentru Studiul Amenajarii si Folosirii Surselor de Energie (IRE) si OPCOM.
Iulie 2004

Semnarea contractului de asistenta tehnica si instruire cu compania Atos Origin (Spania), în cadrul programului PHARE 2002

Se semneaza contractul de asistenta tehnica si instruire destinat implementarii sistemelor informatice, operarii si promovarii componentei bursiere destinata pietei financiare de energie electrica cu compania Atos Origin (Spania), în cadrul programului PHARE 2002 si in baza unui împrumut nerambursabil acordat de Comisia Europeana.
August 2004

Contact EEX Leipzig - OPCOM

Leipzig, Germania. Intalnire Hans-Bernd Menzel director executiv EEX Leipzig – Victor Ionescu, director general OPCOM. Participa Stefan Nießen (EEX) si Adriana Cernat (OPCOM).
Hans-Bernd Menzel Stefan Nießen
Octombrie 2004
OPCOM implementeaza decontarea orara a tranzactiilor pentru piata angro de energie electrica.
Octombrie 2004
Leipzig, Germania. OPCOM participa la Conventia anuala APEX.
Lorry Wilson, CEO - Power Pool of Alberta, Canada

Torger Lien, CEO - Nord Pool, Norvegia

Maria Luisa Huidobro, CEO - Omel, Spania
Octombrie 2004
Viena, Austria. OPCOM participa la lucrarile Grupei de Lucru Energie, din cadrul Comisiei Mixte Interguvernamentale Româno – Austriece.
Octombrie 2004

OPCOM participa la lucrarile Forumului de la Atena

Atena, Grecia. OPCOM participa la lucrarile Forumului de la Atena, privind organizarea unei Piete Regionale de Energie Electrica in Sud-estul Europei si integrarea acesteia in Piata Europeana de Energie Electrica.
Noiembrie 2004
OPCOM semneaza doua contracte cu compania suedeza OMX Technology AB prin intermediul carora vor fi furnizate OPCOM sistemele informatice pentru compensare si tranzactionare destinate administrarii pietei financiare de energie electrica, in cadrul programului PHARE 2002.
Noiembrie 2004

Lysaker, Oslo, Norvegia,Helsinki, Finlanda.Delegatia comuna Transelectrica OPCOM viziteaza Nord Pool, Stattnet si Fingrid in cadrul proiectului „Piata de energie electrica”.
Decembrie 2004

OPCOM si Nord Pool Consulting sustin primul seminar de instruire, dedicat utilizatorilor participantilor la piata pentru ziua urmatoare.

Vice presedintii Nord Pool Consulting, Knut Fossdal (primul presedinte al Nord Pool) si Kjell Arne Barmsness participa la seminar.

Decembrie 2004

Finalizarea proiectului pentru livrarea sistemului informatic destinat administrarii pietei fizice de energie electrica

Finalizarea proiectului pentru livrarea sistemului informatic destinat administrarii pietei fizice de energie electrica in cadrul programului PHARE 2000, finantarea fiind asigurata integral de Comisia Europeana.

Conducatorul software al proiectului Eric Goutard, Directorul de proiect Eric L’Helguen din partea AREVA si conducatorul de proiect Constantin Tuica din partea OPCOM.

Opcom Anunţuri
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
09/08/2022
03/08/2022
01/08/2022