Home
20 de state membre UE nu au respectat termenul pentru transmiterea Masurilor de Implementare la nivel National (NIM)
2011-10-05
Numai patru state membre au transmis Masurile lor de Implementare la nivel Naţional (NIM) pana la data limita fixata de 30 septembrie, a confirmat un purtator de cuvant din partea Comisiei Europene.
Cipru, Lituania, Letonia si Polonia sunt singurele state care au respectat termenul limita mentionat. .
Aceste planuri (NIM-uri), solicitate de la toate cele 24 de state membre care intra sub incidenta sistemului de tranzactionare a emisiilor din UE (ETS), se bazeaza pe valori de referinta (benchmarks) stabilite la nivelulul inregii UE pentru sectoarele industriale si trebuie sa prezinte exact cate permisii de emisii UE (EUA) va primi gratuit, in faza a III-a, fiecare instalatie industriala aflata intre granitele lor..
Aceasta inseamna ca 20 de state membre UE au in continuare obligatia sa prezinte NIM-urile lor Comisiei..
"Comisia solicita statelor membre sa ia toate masurile posibile pentru a scurta orice intarziere", a adaugat purtatorul de cuvant. Acesta nu a precizat insa daca Comisia va intreprinde vreo actiune impotriva statelor membre pentru depunerea cu întarziere a NIM-urilor si nici cand cei de la Comisie se asteapta sa primeasca NIM-urile restante..
Anterior, mai multe surse au avertizat ca este de asteptat ca transmiterea a o serie de NIM-uri aferente statelor membre sa fie amanata (a se vedea EDCM 3 octombrie). .
Intarzierea in masa a transmiterii NIM-urilor ar putea conduce la o intarziere a momentului in care companiile industriale vor incepe sa-si vanda surplusurile de emisii, deoarece este probabil ca acestea sa-si amane deciziile cu privire la alocarea emisiilor lor pentru faza III pana cand vor putea sa evalueze aceste surplusuri..
Utilizarea valorilor de referinta (benchmarks) la nivelul intregii UE va inlocui sistemul Planurilor Nationale de Alocare (NAP-uri), utilizat in fazele I şi II, sistem care a lasat calculul cantitatilor de emisii alocate instalatiilor in sarcina guvernelor nationale, sub supravegherea Comisiei. .
(RAPOARTELE ICIS Heren - EDCM 6191 / 5 octombrie 2011)

Inapoi la index
Opcom Anunţuri
27/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
23/06/2022
21/06/2022
21/06/2022