Home

COMUNICAT de PRESĂ

(Bucuresti, 2 iulie, 2020)

19 noi companii au intrat in luna iunie 2020 pe pietele administrate OPCOM, AIK ENERGY ROMANIA S.R.L. (PZU, PCCB-NC, PCE-ESRE-CV, PCV), SECENERGY HUNGARY KFT (PZU-GN, PI-GN, PCGN-LN, PCGN-LP, PCGN-OTC), A6 IMPEX S.A. (PCE-ESRE-CV), ENERGY TRADE ACTIV S.A. (PCE-ESRE-CV), WIND PHOTOVOLTAIC PPP S.R.L. (PCCB-NC), GPSB SOLARIS 48 S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), FORT GREEN ENERGY S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), CASA CRANG S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), CARACAL SOLAR ALPHA S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), SOLAR FUTURE ENERGY S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), ROMKUMULO S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), DELTA & ZETA ENERGY S.A. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), AXPO BULGARIA EAD (PZU-GN, PI-GN, PCGN-LN, PCGN-LP, PCGN-OTC), WIND PHOTOVOLTAIC PPP S.R.L. (PCE-ESRE-CV), EGGER ROMANIA S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ALLIANSO SOLAR FUN S.R.L. (PCE-ESRE-CV), ANGELINI GREENPOWER S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV), IMAM SOLE E VENTO S.R.L. (PCE-ESRE-CV) si REINVEST URZICENI S.R.L. (PCCB-NC, PCE-ESRE-CV).

La sfarsitul lunii iunie, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 371 de participanti, la Piata Intrazilnica erau inscrisi 152 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE-flex erau inregistrati 240 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 193 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 89 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 19 participanti, Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant, iar la Piata Centralizata pentru energia electrica din surse regenerabile sustinuta prin Certificate Verzi erau inregistrati 100 de participanti.
Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 946 de participanti la 30 iunie.
La sfarsitul lunii iunie, 35 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LN, 28 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-LP, in timp ce 23 de participanti erau inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale - modalitatea de tranzactionare PCGN-OTC. La Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN) erau 31 de participanti inregistrati, iar la Piata Intrazilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 27 de participanti.

 

Despre OPCOM

OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica si gaze naturale pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT gestionand mai mult de 480 de acorduri de raportare de date de pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.

OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

COMUNICAT de PRESĂ 2.7.2020 


Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400

Inapoi
Opcom Comunicate de presă