Home

COMUNICAT de PRESĂ

(Bucuresti, 5 Iunie, 2019)

6 noi companii au intrat in luna mai 2019 pe pietele administrate OPCOM, EGGER ROMANIA S.R.L. (PZU, PCCB-LE), AIK ENERGY LTD (PZU), ENERGY GATE S.R.L. (PZU, PCCB-NC), GRENERG S.R.L. (PCCB-NC), MIHAILA MIHAI-HOREA INTREPRINDERE INDIVIDUALA (PCV) si RUS C. ALEXANDRU INTREPRINDERE INDIVIDUALA (PCV).
La sfarsitul lunii mai, la Piata pentru Ziua Urmatoare erau inregistrati 373 de participanti, la Piata Intra-zilnica erau inscrisi 137 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-LE erau inregistrati 265 de participanti, la Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale de energie electrica-modalitatea de tranzactionare PCCB-NC erau inregistrati 176 de participanti, la Piata Centralizata cu negociere dubla continua a Contractelor Bilaterale de energie electrica (PC-OTC) in registrul de tranzactionare figurau 99 de companii, la Piata Centralizata pentru Serviciul Universal erau inregistrati 23 de participanti, iar la Piata de energie electrica pentru clientii finali mari (PMC) era inregistrat un participant.
Pe Piata Certificatelor Verzi erau inscrisi 940 de participanti la 31 mai.

La sfarsitul lunii mai, 24 de societati figurau ca participanti inregistrati la Piata Centralizata de Gaze Naturale, 37 de participanti erau inregistrati la Piata pentru Ziua Urmatoare de gaze naturale (PZU-GN), iar la Piata Intra-zilnica de gaze naturale (PI-GN) erau inscrisi 6 participanti.

 

Despre OPCOM
OPCOM este Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale “OPCOM” SA. Incepand cu anul 2000, OPCOM s-a angajat sa consolideze un mediu de piata  unde se tranzactioneaza energie si certificate de mediu in conditii de transparenta si integritate. Portofoliul de tranzactionare oferit de OPCOM cuprinde produse de energie electrica si gaze naturale, precum si certificate verzi. Mai mult de 900 companii utilizeaza produsele disponibile pentru tranzactionare pe pietele de energie electrica pe termen scurt si pe pietele de certificate verzi, precum si pe pietele pe termen lung pentru contractele bilaterale pentru energie electrica, gaze naturale si certificate verzi. Suplimentar fata de acest rol, OPCOM este responsabil de decontarea tranzactiilor incheiate pe pietele de energie electrica pe termen scurt, pe piata de echilibrare, precum si a dezechilibrelor partilor responsabile cu echilibrarea. OPCOM actioneaza ca mecanism de raportare inregistrat conform REMIT pentru mai mult de 460 de companii active pe pietele de energie electrica si gaze naturale. OPCOM este, de asemenea, Operator al Pietei de Energie Electrica Desemnat (OPEED), nominalizat in conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/1222 pentru efectuarea cuplarii unice a pietelor pentru ziua urmatoare si a pietelor intrazilnice.
OPCOM aplica Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001 - SR EN ISO 9001, respectiv Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor conform ISO/IEC 27001 - SR EN ISO/IEC 27001, ambele sisteme fiind certificate de Lloyd's Register LRQA.
Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne vizitati la adresa www.opcom.ro.

COMUNICAT de PRESĂ 5.6.2019


Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400

Inapoi
Opcom Comunicate de presă