Home

COMUNICAT de PRESĂ

(Bucuresti, 17 aprilie 2019)

Proiectul Core FB MC este pregatit pentru implementare

Cuplarea pieței pe bază de fluxuri urmează să fie implementată în Regiunea de calcul al capacităților Core

Viena, Bruxelles, Zagreb, Praga, Paris, Berlin, Budapesta, Luxemburg, Amsterdam, Varșovia, București, Bratislava, Ljubljana                                       

În conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (UE) 2015/1222 al Comisiei de stabilire a unor linii directoare privind alocarea capacităților și gestionarea congestiilor (Regulamentul CACM), cuplarea pe bază de fluxuri pentru orizontul de timp pentru ziua următoare trebuie implementată în Regiunea Core (Core CCR). Părțile implicate în proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri au finalizat Proiectul de Piață în vederea Implementării (Market Design for Implementation). Planificarea actuală prevede lansarea procesului de cuplare a piețelor pe bază de fluxuri în Core CCR în trimestrul IV al anului 2020.
Cuplarea pieței pe bază de fluxuri este implementată în prezent în cadrul proiectului de cuplare a piețelor pentru ziua următoare din Europa Centrală și de Vest (CWE) care cuprinde Austria, Belgia, Franța, Germania, Luxemburg și Olanda.

Prin proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri, toate granițele Core CCR se vor cupla utilizând metodologia de calcul al capacității pe bază de fluxuri elaborată conform prevederilor Regulamentului CACM.

Despre proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri în Core
Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri promovează dezvoltarea și punerea în aplicare a unei cuplări bazate pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune Core (Core CCR) în cadrul proiectului de cuplare unică a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

COMUNICAT de PRESĂ 17.4.2019


Pentru detalii, vă rugăm contactaţi OPCOM S.A.
Victor IONESCU, Director general,
telefon +4 021 3071 450
fax +4 021 3071 400

Inapoi
Opcom Comunicate de presă