Home
Comunitatea Energiei vizeaza cresterea investitiilor in zona SEE
2012-04-04
Comunitatea Energiei - creata de UE si tarile din sud-estul Europei (SEE) intr-o incercare de a extinde piata interna a energiei – desfasoara o consultare referitoare la modul cum ar putea fi impulsionate investitiile in sectorul energetic si pentru a stabili care sunt proiectele ce ar putea fi incluse intr-o viitoare strategie regionala.
Comunitatea Energiei a declarat ca sunt necesare mai multe investitii pentru asigurarea securitatii alimentarii cu energie si pentru imbunatatirea sistemelor energetice din regiunea SEE.
Dar, este necesara gasirea unor noi modalitati de finantare a proiectelor, avand in vedere posibilitatile limitate de finantare, atat cele publice cat si cele private, din regiune, se spune in consultarea lansata.
Partile interesate sunt invitate sa prezinte, pana la data de 23 aprilie, sugestii si observatii cu privire la proiectele pe care le considera prioritare, la modul cum ar trebui asigurat echilibrul intre finantarea publica si cea privata, la ceea ce ar trebui facut pentru ca regiunea sa devina mai atractiva si la modalitatile de finanare care ar urma sa fie utilizate pentru proiecte (obligatiuni (bonduri) aferente proiectului sau granturi si împrumuturi).
Comunitatea Energetica cuprinde UE, pe de o parte, si "părţile contractante" din regiunea SSE: Croatia, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Kosovo, Ucraina si Republica Moldova, de cealalta parte.
(RAPOARTELE ICIS HEREN - EDEM 16067 / 4 APRILIE 2012)

Inapoi la index