Home
Bulgaria s-ar putea sa-si deschida in cateva zile frontierele retelei electrice
2012-02-14
In urmatoarele cateva zile, Bulgaria ar putea sa-si restabileasca, la intreaga capacitate, fluxurile de export al energiei electrice, se spune intr-o declaratie data, luni (13 februarie), de catre ministrul bulgar al energiei. Aceasta tara a intrerupt exportul de energie electrica pentru a putea face fata crizei aparute in alimentarea cu energie electrica.
Aprovizionarea cu carbune din minele Maritsa Est a fost complet restabilita duminica (12 februarie). In cazul in care extractia carbunelui continua in acest ritm si in urmatoarele cateva zile, Bulgaria isi va putea deschide din nou frontierele retelei de energie electrica, se spune in declaratia mentionata.
Inainte de inchiderea frontierelor, Bulgaria s-a confruntat cu un deficit al consumului sau intern de 400MWh.
Daca temperaturile nu mai scad sub zero grade, furnizarea de carbune ar trebui sa revina din nou la normal, se adauga in declaratia citata.
Vineri (10 februarie) Bulgaria a suspendat exportul de energie electrica pentru o perioada nedefinita de timp, deoarece valul de frig a condus la cresterea puternica a cererii de energie, in timp ce inundatiile aparute in jurul minelor de carbune Maritsa East au provocat intreruperi in alimentarea cu combustibil a celor mai mari centrale electrice pe carbune din aceasta tara (a se vedea EDEM 9 februarie 2012).
(RAPOARTELE ICIS Heren - EDEM 16030 / 13 februarie 2012)

Inapoi la index