Home
Intarzierea intrarii in vigoare a noilor reglementari UE privind transparenta
2011-11-29

Noul Regulament UE privind Integritatea si Transparenta Pietei de Energie (REMIT) va intra in vigoare mai tarziu decat s-a anticipat, ca urmare a unei intarzieri aparute la publicarea acestui regulament in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Era prevazut ca Regulamentul sa fie publicat in Jurnalul UE in luna noiembrie, urmand sa devina obligatoriu din punct de vedere juridic la 20 zile dupa punblicare.
Dar Comisia Europeana a confirmat întarzierea - care a fost cauzata de probleme de traducere - la un seminar organizat pe 28 noiembrie de catre Agentia pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER).
ACER spera sa publice, inainte de sfarsitul lunii decembrie, un document care va contine orientari, fara caracter obligatoriu, privind implementarea REMIT, dar si respectarea acestui termen depinde de data publicarii REMIT in Jurnalul Oficial al UE, a declarat agentia.
Inainte de publicarea acestor orientari, va exista o scurta perioada de consultare publica.
Un purtator de cuvant din partea Comisiei nu a putut sa spuna, cand a fost intrebat de ICIS Heren, care va fi data probabila a publicarii regulamentului.
Directorul ACER, Alberto Pototschnig a subliniat, la seminarul mentionat, ca orientarile care urmeaza sa fie emise de aceasta agentie sunt menite sa ajute autoritatile nationale de reglementare la implementarea REMIT, in coordonare cu ACER.
Documentul continand aceste orientari, care va fi un document in continua evolutie, se va concentra in aceasta etapa pe definirea terminologiei, de exemplu, se va referi in detaliu asupra continutului termenului de „tranzactii bazate pe informatii privilegiate (insider trading)” (a se vedea EDEM / ESGM 24 noiembrie 2011).
(Rapoartele ICIS Heren - EDEM 15230/29 noiembrie 2011)


Inapoi la index