Home
Stadiul actualizat al măsurii de tranziţie cu privire la registrele de emisii din cadrul UE ETS din Belgia, Estonia şi Luxembourg care îşi vor relua activităţile în data de 24 februarie
2011-02-22

Registrele naţionale de emisii din Belgia, Estonia şi Luxemburg îşi vor relua activităţile curente începând cu 24 februarie 2011, la ora 8 AM CET.
Această decizie urmează finalizării de către Comisie a analizei rapoartelor înaintate de registrele naţionale din Belgia, Estonia şi Luxemburg cu privire la conformitatea măsurilor lor de securitate. Prin aceste rapoarte, cele trei ţări au prezentat suficiente garanţii privind implementarea măsurilor minime de securitate.
Împreună cu cele trei registre vor fi un total de zece registre care îşi vor relua activităţile curente în urma suspendării tranzacţiilor începând cu 19 ianuarie 2011, cu excepţia alocărilor şi predărilor de certificate, în toate registrele naţionale din cadrul UE ETS datorită cazurilor de furt cibernetic. Registrele din Franţa, Germania, Olanda, Portugalia, Slovacia, Spania şi Marea Britanie şi-au reluat deja activităţile.
Cooperarea cu autorităţile naţionale este constructivă iar Comisia se aşteaptă ca o altă serie de rapoarte să fie depusă în cursul zilelor care urmează.
Comisia va continua să furnizeze informaţii actualizate cu privire la această situaţie şi va anunţa redeschiderea planificată pentru fiecare registru naţional cu 24 de ore în avans.

(Anunţul este disponibil aici)

Inapoi la index