Home
MEC propune stergerea unor datorii ale Termoelectrica de doua mld. lei
2010-04-06

Ministerul Economiei si Comertului a notificat Consiliul Concurentei, la începutul lunii mai, cu privire la stergerea unor datorii ale companiei Termoelectrica, totalizând circa doua miliarde de lei, în cadrul unui program de restructurare a sectorului energetic, a declarat joi (25 mai) ministrul Codrut Seres.

Seres a afirmat ca, anterior notificarii, Ministerul Economiei si Termoelectrica au cerut avizul Comisiei Europene, care a aprobat de principiu stergerea datoriilor.

Datoriile Termoelectrica totalizeaza aproape 4,4 miliarde de lei.

Pentru recuperarea partiala a sumelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va încerca în perioada urmatoare sa valorifice mai multe active ale companiei, printre care un teren situat în Bucuresti.

"Tot ce nu este necesar pentru activitatea Termoelectrica va fi executat", a spus Seres.

Ministrul a precizat ca va discuta cu autoritatile de la Bruxeless, în luna iunie, despre situatia în care se gasesc marii producatori europeni de energie electrica, anchetati pentru încalcarea legislatiei în domeniul concurentei.

"Nu vreau sa pornim un proces de restructurare care nu are nici un fel de viitor. Daca o serie de tari primesc observatii de la CE în ceea ce priveste liberalizarea si competitia, nu cred ca în România trebuie sa se procedeze invers", a spus Seres.

Potrivit Ministerului Economiei, stergerea datoriilor Termoelectrica va permite restructurarea sistemului energetic national, prin combinarea unor termocentrale cu hidrocentrale, care vor asigura un echilibru al productiei de electricitate si un pret al energiei relativ redus.

(MEDIAFAX)

Inapoi la index