Home
Transelectica a retehnologizat statia de transformare Rosiori, cu investitii de 18,5 mil. euro
2010-04-06

Transelectrica a dat marti (23 mai) în folosinta statia de transformare de la Rosiori, judetul Satu Mare, în urma unei investitii de 18,5 milioane euro, proiectul reprezentând al doilea punct de interconexiune a sistemului energetic românesc cu tarile din Uniunea pentru Coordonarea Transportului Energiei Electrice (UCTE).

Contractul de retehnologizare a statiei a fost atribuit consortiului format din companiile Jacobsen Elektro Norvegia si Romelectro România, iar echipamentele au fost furnizate de ABB, General Electric, Hapam si  Siemens, se arata într-un comunicat al Transelectrica remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

Finantarea investitiei a fost asigurata printr-un credit contractat de la Banca Nordica pentru Investitii, garantat de Guvern si din surse proprii ale companiei.

Prima interconexiune a sistemului energetic din România cu UCTE a fost realizata de Transelectrica în 2004, prin deschiderea liniei de 400kV Arad-Sandorfalva (Ungaria).

Statia 400/220 kV Rosiori este situata între orasele Satu Mare si Baia Mare si asigura alimentarea cu energie electrica a Ardealului de Nord.

(MEDIAFAX)


Inapoi la index
Ştiri