Home
Tarile din zona SEE urmeaza sa infiinteze intr-un an de zile biroul pentru licitatii coordonate (CAO)
2012-05-02
Infiintarea unei companii de proiect cu scopul de a pune in functiune, în termen de un an de zile, Biroul pentru licitatii coordonate (CAO) aferent tarilor din zona Sud-Est Europeana (SSE), a primit aprobarea finala, a declarat saptamana trecuta Comunitatea Energiei.
CAO SEE va ajuta la implementarea, la nivel regional, a alocarii coordonate a capacitatilor de energie electrica si a mecanismului de gestionare a congestiilor. Partile implicate au in plan sa infiinteze, pana la inceputul verii, aceasta companie de proiect, care va stabili aspectele juridice, tehnice si financiare aferente CAO si care va avea sediul la Podgorica, in Muntenegru.
Compania de proiect va fi finantata pe baza contributiilor rezultate de la cei noua operatori de retea implicati, precum si a celor de la institutiile financiare internationale.
Operatorii implicati sunt cei din Albania, Croatia, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Romania, Slovenia si Kosovo.
Proiectul CAO s-a confruntat cu intarzieri si termenul de intrare in functiune, prevazut initial pentru 2012, nu a putut fi respectat (a se vedea EDEM 02 martie 2012).
(RAPOARTELE ICIS HEREN - EDEM 16083 / 30 APRILIE 2012)

Inapoi la index